GULÁŠFEST 2017

Srdečně vás zveme na 6. ročník Gulášového festivalu, který se uskuteční 28. října 2017 v Prušánkách. Přinášíme pravidla soutěže a těšíme se na přihlášky soutěžních skupin 🙂


Vařit se budou všechny druhy gulášů, každý dle svého výběru. Každé družstvo si zajišťuje veškeré suroviny samo, nic se neproplácí. Družstvo může uvařit libovolné množství guláše, jedna porce bude cca 50g masa za jednotnou cenu 30 Kč za porci. Ke každé porci obdrží kupující jeden hlasovací lístek pro Anketu veřejnosti. Kotel, stánek, pečivo, misky, lžíce a ubrousky si družstva zajišťují sami. Každé družstvo zodpovídá samo za sebe a za své prodejní místo.

Pořadatel zajistí stoly, lavice, dřevo, naběračky, vodu a přívod elektřiny.

PRAVIDLA SOUTĚŽE:

  1. Zájemci nahlásí název družstva, název guláše a bydliště nejpozději do 23. 10. 2017 na e-mail: kultura@obecprusanky.cz , nebo na telefon 724 937 005 (kultura) a  724 055 318 (starosta).

Příklad názvu družstva Bídníci/Bídný guláš/Prušánky

  1. V družstvu může soutěžit 4 až 6 členů, ale celkový počet členů družstva je libovolný  (mají funkci pomocníků). K dispozici bude prostor o rozměrech cca 4 x 3 m. Každý tým bude zapsán do seznamu soutěžících a bude mu přiděleno týmové číslo.
  2. Soutěžící družstvo zaplatí startovné 300 Kč.
  3. Tým má za úkol uvařit libovolný guláš v kotli o minimálním objemu 25 l.
  4. Družstvo musí mít společný oděv, šátek, čepice, zástěry nebo jiný doplněk, který je bude označovat za členy týmu!
  5. Čas na uvaření guláše je stanoven na dobu od 8.00 do 12.00 hod. Vše se připravuje až na místě – (krájení cibule…). Maso může být nakrájené a naložené předem. Předvařený guláš je ZAKÁZÁNO podávat.
  6. Hodnotí se také vzhled soutěžního místa, styl vaření, způsob servírování, prezentace.
  7. Každý tým může využít z vlastních zdrojů vlastní občerstvení, jako kávu, svařené víno, rohlíky, koláče, palačinky apod. Masné výrobky (párky, klobásy, hamburgery…) jsou zakázany! Od 18.4. 2014 musíte mít při prodeji alkoholu nad 15% koncesi na prodej alkoholu!!!
  8. Tým může prodávat alkoholické nápoje pod 15% alkoholu, např. víno, svařák, a nealkoholické nápoje kromě piva.
  9. Hotové guláše budou podávány návštěvníkům od 12.00 hodin. Guláš může být zájemcům podáván jak do misek pro přímou konzumaci, tak i do vlastních jídlonosičů, dle uvážení týmu.
  10. Vyhodnocení:

Družstvo s nejlepším gulášem vyhodnotí:

Odborná degustační komise, která bude hodnotit barvu, chuť, konzistenci, uvařenost, hustotu a celkový dojem.

Anketa veřejnosti, kdy každý návštěvník obdrží se zakoupenou porcí guláše jeden bod (hlasovací lístek), který přidělí družstvu, kterého guláš mu nejlépe chutnal.

Vyhlášení výsledků soutěže bude ve 14:30. Týmy na prvních třech místech obdrží věcné ceny.

Mohlo by se vám líbit...